,

Farverig kokos-karry gryde m. kikærter


 

Kokos-karry gryde m. kikærter

Serveret med citrussalat

Ret: karry, orientalsk
Køkken: asiatisk, Indisk
Antal: 4
Ingredienser
  • 1 ds / 200 g Kikærter
  • 750 g Grøntsager fx. peberfrugter, squash, gulerødder, broccoli.
  • 1 stort stykke Ingefær uden skrald, skåret fint.
  • 2-3 stk Gurkemeje uden skrald, skåret fint.
  • 1 spsk Kokosolie til stegning
  • 3 stk Skalotteløg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stor Lime saften
  • 1 spsk knust tørret koriander
  • 2 spsk Gul karry
  • 1 ds Kokosmælk Øko smager helt klart bedst.
  • Tamari
Pynt
  • Sugar snaps sliced
  • Kokosflager
  • 1 ps Ristede cashewnødder
  • Frisk Koriander
  • Limebåde
  • Frisk Chili Skåret i små ringe
Servér med frisk og syrligt tilbehør. F.eks
  • Citrussalat
  • Mango-kokos-chili salat
Sådan gør du
  1. Wok alle krydderier, ingefær, hvidløg og løg i lidt kokosolie. Tilsæt kikærterne, så de bliver stegt lidt med krydderierne. 

    Tilsæt de grove grøntsager (gulerødder/sødkartoffel el. lign) og vend rundt i 1 minut. 

    Hæld kokosmælk over og kog op.

    Smag til med tamari og lime. Evt. flere krydderier. 

    Når smag og konsistens er god, så tilsæt til sidst de bløde grøntsager. (Peberfrugter, squash, forårsløg mv.). De er nemlig bedst med lidt bid i. 

    Pynt retten eller server toppings i små skåle.

    Nyd retten med f.eks. ris, quinoa eller blomkålsris og en syrlig frisk salat. 




0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *