YOGA ER FOR ALLE


Min yogafilosofi

Af Sophie Teilmann februar 2018

Yoga er for alle! Om du er helt ny og aldrig har stået på en yogamåtte eller om du har prøvet yoga før, så kan du være med. Min mission går på at gøre yoga tilgængeligt for alle, og dermed rykke folk både fysisk og mentalt for, at skabe balance mellem krop og sind.

Der er mange forskellige former for yoga, og dem jeg arbejder udfra kaldes Hatha yoga og Vinyasa yoga. Hatha yoga kan betegnes som blid fysisk yoga, bestående af yogastillinger (asanas), hvor der arbejdes med teknikker, der renser og balancerer kroppen. Man kan egentlig sige, at enhver yoga praksis der arbejder med kroppen og energierne i kroppen er Hatha yoga – dermed kan Hatha anses for at være den overordnede betegnelse for alle yogaformer. Hos Mindsoulyoga kombineres Hatha yoga med flowbaseret sekvenser, også kaldet Vinyasa yoga. Hvor der skabes naturlig og flydende transaktion mellem de forskellige stillinger, i form af blandt andet traditionelle solhilsner. Herigennem er der et øget fokus på at den enkelte opnår en øget kropsbevidsthed, samtidig med at der gennem yogapraksisen opbygger større styrke, stabilitet og stamina (udholdenhed).

Mødet med yoga

I 2008 var jeg til min første yogaklasse sammen med en veninde, som havde overbevist mig om at yoga kunne være noget for mig. Jeg var på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg styrtede rundt og havde gang i en masse projekter på en gang, samtidig med at jeg ikke rigtig vidste, hvor jeg var på vej hen. Alt gik meget stærkt for mig. I det lille yogastudie på Nørrebro, som min veninde havde introduceret mig for, skete der noget, som jeg vil beskrive som magisk. Det skulle blive starten på en livslang udvikling for mig.

Sophie underviser på my era retreat i Sant Elm

 

Forskellige yogatyper

Efterfølgende har jeg afprøvet flere forskellige former for yoga – Hatha, Vinyasa, Asthanga, Bikram, Yin, Iyengar. Den erfaring jeg indtil videre kan tage med mig er, at det for mig ikke handler så meget om, hvilken yogaform jeg har praktiseret, men mere om det rum som jeg træder ind i når jeg dyrker yoga. Der bliver skabt et sted, hvor jeg er i stand at opnå en større bevidsthed om mig selv – både fysisk og psykisk. En bevidsthed, som jeg selv har erfaret, hurtigt kan gå tabt i det samfund som vi er en del af præget af konstant udvikling og forandring. Jeg har en forståelse af yoga som et pusterum hvor der er plads til at sætte tempoet ned, og hvor fokus mere er på at observere frem for at præstere.

Mind Soul Yoga

Jeg tilbyder yogaundervisning for private, hold og for virksomheder gennem mit firma www.mindsoulyoga.com
Se også mere her www.instagram.com/mindsoulyoga  🙂


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *