Ravioli med fritteret salvie


 

Ravioli med fritteret salvie
Forb. tid
20 mins
Tilb. tid
15 mins
Samlet tid
35 mins
 

Ravioli m. fritteret salvie, pinjekerner og cashew-basilikum fyld. 

Ret: Pasta, ravioli
Køkken: Italiensk
Antal: 2 personer
Ingredienser
Pasta
  • 300 g Semolina mel
  • 1 kvivspids Salt
  • Vand
Fyld
  • Usaltede, plain cashew nødder
  • 1 bundt Frisk basilikum
  • 2 spsk Gærflager
  • 1 halv citron (saften)
Servér med
  • 1 ps Frisk salvie
  • 1 stor Citron (skallen, revet)
  • 2 spsk Plantesmør eller olie - f.eks. smørbar til frittering
  • 1 ps Pinjekerner
Sådan gør du
Pasta
  1. Hel melet ud i en bunke på køkkenbordet eller på en jævn plade. Lav en fordybning i midten af melbunken og hæld vandet ned i, lidt ad gangen i mens der æltes. Tilsæt en kvivspids salt.  

    Fortsæt med vandet lidt for lidt og ælt til pastadejen er samlet og fast. Må ikke være klistret.

    Rul dejen helt tynd med en kagerulle eller pastamaskine. Husk rigeligt mel på bordet.

    Brug et glas eller en kageudstikker til at forme ravioli-sidderne. 

    Der skal to sider, til hver ravioli.

Fyld
  1. Udblød cashewnødderne (1 time i vand) eller kog dem med lidt salt, til de bliver bløde og store. 

    Blend herefter de kogte eller udblødte cashewnødder med basilikum, gærflager, salt, peber & citronsaft. 

    Fyldet er klar. 

Sådan samler du raviolierne
  1. Hav to sider klar til én ravioli. Placer en teskefuld cashewfyld i midten af den ene side. Læg den anden side ovenpå og sørg for at der er ca. 1 cm plads hele vejen rundt. 

    Luk ved at trykke en gaffel hele vejen rundt om fyldet og de to sider. 

    Drys med lidt semolinamel, når flere raviolier koges eller ligges sammen. På den måde klistrer de ikke sammen.


Kogetid
  1. 2-3 min

Servér med
  1. Fritér salvien i plantesmøret eller olien. Olien må ikke blive brun. 

    Rist pinjekernerne på en tør pande.

    Servér raviolierne med den stegte salvie, lidt af stegeolien, pinjekernerne, samt revet citronskal. 

    Du kan også eksperimentere med at stege eller bage raviolierne efter de er blevet kogt. 



0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *